Koululta järkyttävä kielto: ”Koulussa ei saa olla bestiksiä”

Ohhoh! Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Kouluikäiset lapset ja nuoret ajautuvat helposti niin sanotusti kuppikuntiin. Koululaiset viettävät omissa ryhmissään aikaa esimerkiksi välitunneilla, jolloin ulkopuolisten ja yksinäisten oppilaiden on vaikea löytää ystäviä tai seuraa kuppikuntien keskuudesta.

Nyt Britanniassa yritetään estää koululaisten kuppikuntien syntyminen uudella menettelytavalla. Lontoon alueen koulut ovat nimittäin kieltäneet oppilailtaan kahden koululaisen väliset ystävyyssuhteet. Koulupsykologi Gaynor Sbuttonin mukaan opettajat kannustavat lapsia leikkimään isommissa porukoissa, koska bestiksen hankkiminen voi aiheuttaa ilon lisäksi myös surua.

– Opettajat haluavat suojella lapsia, sillä bestiksestä eroaminen voi aiheuttaa suurta surua. On kuitenkin täysin luonnollista, että lapset haluavat itselleen parhaan ystävän, Gaynor Sbutton kertoi The Sun -lehdelle.

The Campaing for Real Education -järjestön mukaan menettelytapa on täysin naurettava, sillä heidän mielestään ystävyyssuhteiden kieltäminen on lapsuuden ryöstämistä. Järjestön edustajan Chris McGovernin mukaan menettelytapa voi aiheuttaa vakavia traumoja koululaisille. Hänen mielestään lapset oppivat ystävyyssuhteista ja osaavat niiden myötä käsitellä tunteitaan.