Typeryksille suunnattu uusi Facebook-huijaus hämmentää

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin yhteisöpalvelu Facebook on lähes 900 miljoonalla käyttäjällään otollista maaperää monenlaisille huijauksille. Palvelussa liikkuukin koko ajan suuri määrä huijauksia, joilla pyritään rahastamaan monin tavoin. Nyt vuorossa on uudenlainen huijausyritys.

Parhaillaan ympäri maailmaa leviävässä huijauksessa käyttäjää ei lähestytäkään Facebook-palvelun sivuilla, vaan sähköpostitse. Siinä väitetään, että käyttäjää epäillään epäasiallisesta käytöksestä palvelussa. Asian tutkimiseksi käyttäjää vaaditaan lähettämään paluupostissa käyttäjätunnuksensa, salasanansa ja lisäksi myös luottokorttitietonsa, Hoax-slayer.com raportoi.

Todellisuudessa mitään näistä tunnuksista ei tule antaa kenellekään – ei varsinkaan tuntemattomalle taholle sähköpostitse. Facebook ei tällaisia tietoja käyttäjiltään kysele. Huijaukseen langenneet voivat pitää itseään keskimääräistä typerämpinä nettikäyttäjinä, sillä vastaavalla tavalla on huijattu jo vuosien ajan muiden muassa nettipankkien asiakkaita.