Tähän tyhjänpäiväisyyteen sinäkin kulutat viisi kuukautta elämästäsi

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Jokaiselle meistä on varmasti tullut tutuksi hukkuneiden tavaroiden etsiminen. Yleisimmin häviäviä esineitä ovat muun muassa kotiavaimet sekä matkapuhelin. Nyt uusi tutkimus paljastaa, kuinka paljon jokapäiväiseen tavaroiden metsästykseen oikein kuluu aikaa.

3.000 aikuista kattavassa tutkimuksessa kävi ilmi, että esimerkiksi britit käyttävät joka päivä keskimäärin 10 minuuttia hukassa olevien tavaroiden etsimiseen, Daily Mail -lehti kertoo. Yhteensä tästä kertyy huimat 3.680 tuntia, eli 153 päivää etsimistä yhden eliniän aikana.

Vakuutusyhtiön teettämän tutkimuksen mukaan eniten hukattuja esineitä ovat matkapuhelimet, kotiavaimet, autonavaimet, paperityöt sekä aurinko- ja silmälasit. Päivän aikana saatetaan hukata jopa yhdeksän tavaraa. Yllättäen yksi kymmenestä tutkimukseen vastanneista myönsi jopa hukkaavansa autonsa pysäköintialueille.

Tutkimukseen vastanneista briteistä puolet myönsivät koko ajan etsivänsä kadoksissa olevia tavaroitaan. Miehet ovat naisten mielestä heitä hajamielisempiä, sillä kolmannes tutkimukseen osallistuneista vaimoista koki aviomiehensä jatkuvasti hukkaavan tavaroitaan. Vastanneista 14 epäonnista myös myönsivät käyttävänsä yli tunnin päivässä hukkuneiden tavaroidensa etsimiseen.