Narkkariäidin imetyksestä vauvalle kohtalokas yliannostus

Ohhoh! · Neea Jokinen

Yhdysvaltojen Indianassa järkytti taannoin tapaus, jossa neljäkuukautisen vauvan vanhemmat myivät lapsensa huumediilereille. Huumeriippuvaiset vanhemmat saivat vaihtokaupassa 13.000 dollaria, auton ja 50 huumepilleriä. Nyt eräs amerikkalainen nainen on tuomittu vuosiksi vankilaan törkeän tapon takia.

Maggie Jean Wortman tappoi vuonna 2010 kuuden viikon ikäisen vauvansa huumeiden käyttönsä takia. 27-vuotias äiti nimittäin imetti Michael Acosta -nimistä lastaan, vaikka hän käytti metamfetamiinia. Lääkäreiden mukaan vauva menehtyi metamfetamiinin yliannostukseen.

Kalifornian Humboldt Countyssa asuva nainen joutuu kuudeksi vuodeksi vankilaan karmivan tekonsa takia. Syyttäjien mukaan pienen vauvan äidin olisi pitänyt tietää, ettei hän voi imettää lastaan huumeiden käyttönsä aikana. Naisen asianajajan mielestä äiti olisi pitänyt tuomita vankilan sijaan huumevieroitukseen, The Times-Standard -lehti uutisoi.