Tässäkö maailman turvallisin suojatie?

Ohhoh! Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Suojateiden tarkoituksena on mahdollistaa jalankukijoiden turvallinen tien ylitys. Tämä on saattanut mennä hieman liiallisuuksiin Isossa-Britanniassa, sillä nyt otsikoissa on suojatie, jota kutsutaankin aivan aiheesta maan turvallisimmaksi.

Daily Mail -lehti kertoo Bristolissa sijaitsevasta suojatiestä, jonka sijainti on rehellisesti sanottuna melko erikoinen. Se sijaitsee tien päädyssä, eli sen kohdalla ei voi tapahtua minkäänlaista läpiajoa. Suojatien toisesta päästä alkaa kävelytietä reunustava tiiliseinä, eli pääseminen lähellekään suojatietä auton kanssa on jo melko haastavaa.Kuva: Google Maps

Erikoinen suojatie yhdistää kaksi kävelytietä paikallisen yliopiston kampuksen läheisyydessä. Lehden mukaan se herättää varsinkin paikallisissa paljon hilpeyttä. Asiaa on myös kommentoinut yliopiston edustaja Jane Kelly, joka myöntää suojatien näyttävän hieman hassulta. Hänen mukaansa sen vieressä olevalta pysäköintialueelta joku saattaa kuitenkin peruuttaa autollaan suojatietä kohti.

– Se on täysin naurettava, en tiedä miksi se on siinä, mutta saamme siitä hyvät naurut joka aamu, kertoo yliopistossa opiskeleva Lizzie Ballard.