Oppilas kiroili netissä – erotettiin koulusta

Ohhoh! Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Otsikoihin nousee usein tapauksia, joissa oppilaita on erotettu kouluista erikoisista tai syrjivistä syistä. Kerroimme esimerkiksi taannoin tapauksesta, jossa yhdysvaltalaistyttö erotettiin koulusta raskautensa takia. Nyt esille on noussut tapaus, jossa Twitter-viesti on aiheuttanut teinipojalle erotuksen opinahjostaan.

Daily Mail -lehti kertoo amerikkalaispojasta nimeltä Austin Carroll, joka oli kotonaan omalta tietokoneeltaan julkaissut Twitter-blogissaan viestin, jossa viljeltiin huumorimielessä erästä erittäin suosittua kirosanaa. Seuraukset kyseisestä viestistä eivät kuitenkaan olleet aivan niin hauskat kuin 17-vuotias opiskelija ehkä odotti, sillä hänet erotettiin koulustaan.

Koulun mukaan Carroll olisi julkaissut sopimattoman viestin koulun tietokoneelta, minkä seurauksena hänet erotettiin ainoastaan kolme kuukautta ennen valmistumistaan. Teinipoika kuitenkin kiistää koulun väitteet, sillä hänen mukaan viesti julkaistiin hänen omalta tietokoneeltaan puoli kolmelta aamuyöllä.

Teinipoika on aiemminkin ollut ongelmissa Twitterin käyttönsä takia, sillä viime vuoden loppupuolella hänet erotettiin väliaikaisesti koulun koneelta julkaistun sopimattoman viestin takia. Nyt Carrollin lopullisen erotuksen takia koulun muut oppilaat ovat nousseet barrikadeille. Koululle jouduttiin jopa kutsumaan poliisit protestin syttymisen estämiseksi.