Kuumailmapallo erikoisessa onnettomuudessa – pelastus kesti tunteja

Ohhoh! · Meri Pulkkinen

Otsikoihin nousee välillä maailmalla tapahtuneita eriskummallisia onnettomuuksia. Nyt sellaisia on tapahtunut yksi lisää, sillä The Sun -lehti kertoo kuumailmapallolennosta, joka ei sujunutkaan aivan sillä tavalla kuin alunperin oli tarkoitus.

Isossa-Britanniassa kuumailmapallon kyydissä olleet kolme teiniä joutuivat nimittäin ongelmiin, kun pallo ajautui kovan tuulenpuuskan seurauksena kiinni voimalinjoihin. Sähkölinjassa kulkee 132.000 voltin verran sähköä, jonka seurauksena osa pallosta syttyi tuleen. Vaikka myös kuumailmapallon koriosaan syttyi pieni tulipalo, erikoisessa onnettomuudessa ei kärsitty merkittäviä henkilövahinkoja. Kaikille matkustajille aiheutui ainoastaan lieviä palovammoja.

Pelastusoperaatio matkustajien alas saamiseksi ei myöskään ollut aivan tavanomainen. Pelastajilla kesti kokonaiset viisi tuntia saada säikähtäneet nuoret alas kuumailmapallosta, sillä sähkölangoista piti katkaista kaikki virrat ennen kuin mitään pystyttiin tekemään. Tapauksen ei kuitenkaan epäillä johtuneen mistään muusta kuin erittäin huonosta tuurista.