Rantakuntoon kesäksi? Näillä ohjeilla onnistut!

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Onko rantakuntoon pääseminen sinulle tämän kevään tavoite? Nyt Ask Men -sivusto on julkaissut listauksen, joka paljastaa painonpudottajan pahimmat sudenkuopat. Näillä neuvoilla saat painosi kasvamaan nopeimmin, tiedät siis myös mitä välttää.

Harva tietää, millainen kaloripommi piilee tavallisessä tuoremehussa. Sen sisältämä fruktoosi muuntuu välittömästi elimistöön päästyään kehon rasvaksi. Vaihda juomasi veteen, maitoon tai vihreään teehen ja olet matkalla kohti hoikempaa huomista.

Takuuvarma keino pöhötykseen on jatkuva alkoholin kuluttaminen. Keräät yllättävän ison määrän kaloreita juomalla viikolla ja viikonloppuina. Rajoita juomisesi muutamaan alkoholiannokseen silloin tällöin, niin painosi pysyy aisoissa.

Paljon hiilihydraatteja sisältävä ruokavalio lihottaa. Se kohottaa verensokeriasi huomattavasti, mikä ohjelmoi kehon rasvaa keräävään tilaan. Hiilihydraatit ovat paikallaan vain suuren fyysisen suorituksen jälkeen, muutoin niitä kannattaa nauttia maltillisesti.

Kun syöt paljon ulkona ravintoloissa, niiden annoksissa voi olla yllättävän paljon kaloreita.  Pikaruokalat kannattaa jättää väliin kokonaan, mutta myös tavallisen ruokaravintolan  alkupalassakin voi olla yli 1.000 kaloria. Kokkaa siis kotona pitkään ja hartaasti.

Älä koskaan kävele tai juokse minnekään, ota auto. Päivittäinen hyötyliikunta voi vahingossa kuluttaa kaloreita, joten sillä painonpudotuksen voi saada hyvään alkuun. Jos haluat pitää muotosi, pysy vain tiukasti ohjauspyörän takana.

Rasvainen ruoka on monen laihduttajan märkä uni. Se nostaa verensokeria ja saa kehon säilömään huimia määriä rasvaa, jolloin ihminen lihoo helposti. Jos haluat herkutella, tee se mieluummin paljon hiilihydraatteja kuin rasvaa sisältävillä ruoilla.

Massan kasvattamiseen tarkoitetut valmisteet toimivat niille, jotka haluavat itselleen lisää lihaksia. Samoin proteiinin ylenmääräinen nauttiminen kasvattaa lihasmassaa. Niistä ei kuitenkaan ole apua laihduttajalle, vaan ne saattavat liiallisina jopa lihottaa.

Muuta takaisin kotiin vanhempiesi luokse. Menetät itsenäisyytesi lisäksi myös vartalonmuotosi. Ympäröimällä itsesi äidin rasvaisilla ja kaloripitoisilla kokkauksilla saat melko varmasti enemmän kaloreita kuin toivoit.

Jätä väliin treenikertojasi. Kun skippaat yhden kerran kuntosalitreenin, on todennäköisempää, että niin tapahtuu uudestaan. Puolikkaan harjoitteluohjelman tekeminenkin on parempi kuin ei mitään. Jos siis haluat kiinteytyä ja kasvattaa lihaksiasi, pysy sinnikkäästi salilla.