Mies, älä usko näihin terveysmyytteihin

Lifestyle · Stara.fi

Erään terveyteen liittyvän myytin mukaan pelkkä kalorien vähentäminen ruokavaliosta auttaa laihtumaan. Laihduttaessa on kuitenkin myös tärkeä katsoa minkälaisesta ruoasta kalorinsa ottaa. Roskaruoalla laihduttaminen voi vähentää lihasmassaa ja hidastaa ruoansulatusta.

Suosittu verkkosivusto Ask Men listasi joukon terveyteen liittyviä myyttejä, joista edellä mainittu oli ensimmäinen. Monien uskomusten todenperäisyys on vähintäänkin kyseenalainen, ja nyt verkkojulkaisu kertoo mitkä niistä pitävät paikkansa.

Voiko rystysten naksauttaminen aiheuttaa niveltulehduksen myöhemmässä elämänvaiheessa? No ei todellakaan voi. Yleensä rystysistä kuuluva naksautusääni johtuu kudosten ilmavuudesta tai siitä, kun nivelsiteet liikkuvat käsien luiden yli.

Suklaan ystävät voivat huokaista helpotuksesta, sillä ei ole mitään todisteita, että kyseinen nautintoaine aiheuttaa aknea. Sen sijaan prosessoitu, paljon sokeria sisältävä ruoka saattaa johtaa elimistön stressaantumiseen ja sitä kautta akneen.

Monet miehet välttävät dieeteissään täysin tyydyttyneitä rasvoja. Heidän ei tarvitsisi, sillä ihmisen ruokavaliosta 15 prosenttia voi aivan hyvin olla tyydyttyneitä rasvoja. Kun määrän pitää kohtuudessa, se ei aiheuta painonnousua.

Vanha luulo on, että menetät lihasmassaa vääjäämättömästi vanhentuessasi. Ihminen menettää lihaksiaan, kun hän lakkaa liikkumasta. Jos pidät ikääntyessäsi tiukasti kiinni treenausrutiineistasi ja syöt terveellisesti, pidät hyvin todennäköisesti lihaksesi hyvässä kunnossa.

Yleinen oletus on, että monet miehet voivat syödä mitä vain lihomatta, kunhan he liikkuvat. On kuitenkin helppo syödä takaisin liikunnalla kuluttamat kalorit, joten ruokavaliota on hyvä seurata. Epäterveellistä ruokavaliota ei voi kumota hillittömällä treenauksella – sillä aiheuttaa itselleen vain huonon olon.

Onko mahdollista nukkua univelat pois viikonlopun aikana? Ihminen tarvitsee keskimäärin 7 tai kahdeksan tuntia unta öisin. Vaikka pitkät viikonloppu-unet auttavat univelkaan, ne eivät kuitenkaan kokonaan poista väsymystä.

Erään myytin mukaan mitä enemmän proteiinia syöt, sen lihaksikkaammaksi tulet. Proteiinia tarvitaan kyllä lihaksen kasvamiseen, mutta ylenmäärin nautittuna kunnon pihvi kasvattaa lihaksen sijaan vain vatsakumpua.