Näin opit flirttailemaan paremmin – tässä tärkeimmät ohjeet

Lifestyle · Meri Pulkkinen

Leikkimielinen flirttailu on yleensä hauskaa tilanteessa kuin tilanteessa. Nyt Ask Men -verkkojulkaisu kertoo flirttailun takana olevista tieteellisistä faktoista, joiden takia sinäkään et todennäköisesti voi tilanteen tullen vastustaa pienen flirtin heittämistä.

Flirttailussa kaikki alkaa katsekontaktista. Silmämme ovat tärkeimpiä välineitämme flirttaillessamme, sillä merkitsevät katseet ovat erittäin voimakkaita kiinnostuksen ilmaisijoita. Saatuasi katsekontaktilla kiinnostuksesi kohteen huomion, kannattaa myös keskustelun sisältöön kiinnittää huomiota. Rehellisyys maan perii, ja sama pätee myös flirttailussa. Koskaan ei kannata esittää jotain, mitä et todellisuudessa ole.

Koskaan ei myöskään kannata aliarvioda toisen kehonkieltä. Erään tutkimuksen mukaan nimittäin jopa 55 prosenttia flirttaillessa saaduista viesteistä ovat peräisin kehonkielestä. Sanojen merkitys on huomattavasti pienempi, sillä ainoastaan seitsemän prosenttia vastaanottamistamme viesteistä ovat peräisin keskustelusta. Tämä vahvistaa sitä tosiasiaa, että kornit iskulauseet harvoin toimivat haluamallamme tavalla.

Sivuston mukaan flirttailu on jännittävää ja erittäin mielekästä siihen liittyvän epävarmuuden takia. Flirttailemalla emme sano suoraan kyllä tai ei, vaan leikittelemme sen luomilla mahdollisuuksilla. Leikittely on hauskaa ja virkistävää, mutta epäaito käyttäytyminen sen sijaan ei flirttailussa toimi. Esimerkiksi luonnottoman näköisten asentojen viljeleminen ei yleensä koskaan ole hyvä idea, varsinkaan jos niitä yrittää miespuolinen henkilö. Naisten sen sijaan oletetaan ilmaisevan itseään asennoillaan miehiä enemmän.

Olennaisimpia tekijöitä flirttailussa ovat kuitenkin omat luonteiset vaistomme. Tutkijoiden mukaan esimerkisi miehet valitsevat kumppaninsa melko alitajuisesti naisen kehon mittasuhteiden mukaan, eli biologialla on aina oma osuutensa vastapuolen kiinnostuksen herättämisessä.