Nopeasti kesäkuntoon! Nämä herkut polttavat rasvaa

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Monella on varmasti tälläkin hetkellä mielessä täydelliseen rantakuntoon pääseminen. Upean vartalon saamiseksi urheileminen on oleellista, mutta oikeanlainen ruokavalio on myös tärkeä. Kerrommekin nyt listauksesta, joka kertoo parhaat rasvaa polttavat ruoat.

Cosmopolitan-lehden tekemän listauksen mukaan kesäkuntoon pääsemistä avustaa mainiosti kananrinnan syöminen. Kananrinnassa on paljon proteiinia, jota kehon on tärkeää saada lihasmassan säilyttämiseksi. Mitä enemmän sinulla on lihaksia, sitä tehokkaammin poltat kaloreita. Proteiini myös sulaa kehossa hitaammin kuin hiilihydraatit, joten tunnet olosi kylläiseksi pidempään.

Hyvä ruoka rasvan polttamiseksi on myös kreikkalainen jugurtti, sillä siinä on enemmän proteiinia kuin tavallisessa jugurtissa. Tutkimuksien mukaan myös vihreä tee voi auttaa sinua kuluttamaan lisäkaloreita päiväsi aikana. Se sisältää ravintoaineita, jotka voivat kiihdyttää aineenvaihduntaasi, ja siten koko laihtumisprosessiasi.

Laihduttajalle sopivaa ruokaa ovat myös kananmunat. Varsinkin aamulla nautitut, proteiinia runsaasti sisältävät kananmunat auttavat sinua laihduttamaan, sillä kunnon aamupala pitää nälän poissa pidempään. Kylmän veden kerrotaan myös olevan erinomainen väline laihduttamiseen. Vesi jo itsessään on oleellista kehojemme toiminnalle, mutta kulutamme enemmän energiaa kylmää vettä nauttiessamme.

Tuliset chilit ovat erinomaisia rasvanpolttajia. Niissä oleva kapsaisiini aiheuttaa kuumottavan suun lisäksi myös kehossasi olevan rasvan palamista. Myös pistaasipähkinät ovat mainiota ruokaa kesäkuntoon pyrkiville, sillä niissä on terveellisiä rasvoja, proteiinia sekä kuituja. Yhdessä nämä ainesosat saavat nälän pysymään poissa.