Roboteista tulossa yhä taitavampia – katso tämä huikea suoritus

Nettivideot Ohhoh! Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Terminator-elokuvissa yhtenä päätähtenä oleva SkyNet-tietoverkko on elokuvissa muodostanut itsestään sähköisesti elävän organismin, joka on yllättäen kääntynyt taistelemaan ihmisiä vastaan. Monet pelkäävät sellaisen olevan tulevaisuudessa mahdollista myös tosielämässä.

Nyt on verkossa on julkaistu uusi robottivideo, jolla on otettu askel siihen suuntaan. Videolla nähtävä pieni, pyörillä kulkeva robotti ei kylläkään käyttäydy uhkaavasti, mutta osoittaa uskomattomia taitoja hyppäämällä talon katolle. Robotti hyppää ensin pienten tasoesteiden yli ja pääsee alle puolen metrin korkeudella olevalle sementtitasolle.Kuva: YouTube

Videon huimin kohtaus on, kun robotti hyppää usean metrin korkeuteen ja ponkaisee reilusti yli talon katon. Katolle laskeutunut robotti hyppää vielä alas ketterästi alas katolta. Pieni laite toimii myös mitä ilmeisimmin myös maastossa, kun se ponkaisee itse ison kiven päälle aivan videon lopussa.