Näin Tampereen lumikaaos alkoi – katso huikea video

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Tampereella kärsittiin eilen rajuimmasta lumimyräkästä vuosikymmeniin, kun muutamassa tunnissa satoi monin paikoin yli 20 senttiä lunta. Lopulta koko kaupungin ulosmenotiet olivat tukossa satojen kolarien johdosta. Nyt lumikaaoksen alkaminen nähdään ennennäkemättömästä perspektiivistä.

Tamperelainen Flycam Oy lanseerasi reilu kuukausi sitten Suomen ensimmäisen reaaliaikaisen panoramapalvelun, Skyview Liven. Tampereen ydinkeskustassa oleva livepanoramakamera tallensi päivän aikana myös lumikaaoksen alkamisen ja kärjistymisen.

Näin katsot: Klikkaa itsesi palveluun tästä linkistä. Sivun aukeamisen jälkeen klikkaa sivun alareunassa olevaa Timelapse-painiketta ja odota hetki nopeutetun videoesityksen latautumista. Panoraman pyörimisen voi keskeyttää kellon vasemmalla puolella olevasta painikkeesta ja kuvien nopeutta säätää kellon oikealta puolelta.

Skyview Liven Timelapse -toiminnolla nähdään kuinka Tampereen keskustassa Laukontorilla lumi oli aamupäivällä jo hyvää vauhtia sulamassa, kun lumimyräkkä iski. Kuvan alareunassa nähtävästä katonrajasta voidaan havainnollisesti huomata kuinka nopeasti historiallisen raju lumisade pudotti lunta taivaalta.Kuva: Flycam, Skyview LiveKuva: Flycam, Skyview LiveKuva: Flycam, Skyview LiveKuva: Flycam, Skyview LiveKuva: Flycam, Skyview Live