Historian surkein näyttelijä? Komediatähti ”voitti” ennätyspotin

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Suosikkinäyttelijä Adam Sandler on tähdittänyt lukuisia menestyneitä komediaelokuvia ja naurattanut miljoonia elokuvien ystäviä. Näyttelemisen lisäksi hän on toiminut myös tuottajana. Sandler sai tänä vuonna oman tähtensä Hollywoodin Walk of Fame -kävelykadulle.

Nyt 45-vuotias Sandler ei kuitenkaan paistattele mairittelevassa julkisuudessa, sillä konkarinäyttelijä on voittanut huikeat kymmenen palkintoa tämän vuoden Golden Rasperry Awards -palkintogaalassa. Niin sanotuilla Razzie-palkinnoilla palkitaan muiden muassa huonoimpia näyttelijöitä ja elokuvia. Suosikkinäyttelijän tämän vuoden palkintopotti on gaalan kaikkien aikojen ennätys.

Sandler sai kyseenalaisen ennätyksen nimiinsä Jack and Jill -elokuvansa ansiosta. Kyseisellä flopilla mies ”voitti” muun muassa huonoimman näyttelijän ja näyttelijättären palkinnot. Elokuvassa suosikkinäyttelijä esittää elokuvan nimessäkin mainittuja siskoa ja veljeä. Samaisessa elokuvassa nähdään myös näyttelijälegenda Al Pacino ja Tom Cruisen vaimonakin tunnettu näyttelijätär Katie Holmes.

Adam Sandler aloitti näyttelijäuransa jo 17-vuotiaana ja on sittemmin niittänyt runsaasti menestystä monissa suosikkielokuvissa. Hän on esiintynyt muun muuassa The Cosby Show -televisio-ohjelmassa sekä Saturday Night Live -sketsisarjassa. Tähden tunnetuimpiin elokuviin lukeutuvat muun muuassa Luunmurskaajat, Klik!, The Wedding Singer, Aina eka kerta, Happy Gilmore ja Just Go With It.