Lentäjä tajuttomaksi – sankarimummo tarttui ohjaimiin!

Ohhoh! Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Tavalliset ihmisetkin voivat hätätilanteissa pystyä ihmeellisiin tekoihin. Nyt eräs 80-vuotias yhdysvaltalainen mummo on yllättänyt tarttumalla lentokoneen ohjaksiin, kun lentokoneen pilotti pyörtyi yllättäen kesken lennon. Sankarimummo ohjasi ilman lentotaitoja koneen turvallisesti maahan.

Yhdysvalloissa Winconsinissa vanha pariskunta oli lennolla, kun pilottina toiminut 81-vuotias mies pyörtyi yhtäkkiä. Hänen lentotaidoton vaimonsa, 80-vuotias nainen tarttui ohjaksiin ja onnistui pitämään koneen ilmassa ilman minkäänlaisia lentotaitoja. Kylmähermoinen mummo lensi tunnin ajan ilman opastusta ja hälytti apua lentokentältä vasta, kun koneen polttoaine alkoi loppua.

Nainen onnistui vielä laskeutumaan onnellisesti Door County Cherrylandin lentokentälle. Pilottina toiminut mies vietiin sairaalaan ja hänen todettiin myöhemmin kuolleen sairaskohtaukseensa. Viranomaiset ylistävät naisen nopeaa toimintaa hätätilanteessa ja tämän kylmähermoisuutta, jolla hän selvisi vaarallisesta tilanteesta.