Talo räjähti – sankarikoira pelasti asukkaan hengen

Ohhoh! Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Koirillla tiedetään olevan ihmistä miljoona kertaa parempi hajuaisti. Ne saattavat muistaa hajun perusteella vuosia sitten kohtaamansa ihmisen, jonka lähellä ne olivat vain vähän aikaa. Nyt eräs vainukoira on käyttänyt kykyään ja pelastanut brittiläisen miehen kaasuräjähdyksessä tuhoutuneen talon raunioista.

Britanniassa Essexissä sijaitseva pieni kerrostalo tuhoutui eilen kaasuräjähdyksessä. The Sun -sivuston mukaan talo romahti räjähdyksen seurauksena jättäen osan sen asukkaita jumiin talon raunioihin. Eräs heistä oli Kersley Vythilingum -niminen mies.

Mies oli jumissa talon rakenteiden alla, ja kesti useampi tunti löytää hänet niiden alta. Paikalle tuotu vainukoira Kirby auttoi löytämään miehen rakenteiden alta, jolloin palomiehet pystyivät vapauttamaan 30-vuotiaan miehen. Rakenteiden alta pelastettiin myös useita muita ihmisiä, jotka olivat olleet kotonaan nukkumassa aamuyöllä räjähdyksen sattumisen aikaan.