Australialainen musiikkilegenda on kuollut: ”Hän oli todellinen pioneeri”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Australialainen aboriginaalimusiikin legenda Jimmy Little on kuollut. Hän menehtyi maanantaina pitkäaikaiseen sairauteen 75-vuotiaana, Yahoo! News -verkkojulkaisu uutisoi.

Jimmy Little tunnettiin maan ensimmäisenä alkuperäisväestöön kuuluvana muusikkona, ja miehen ura jatkui peräti kuuden vuosikymmenen ajan. Littlen musiikin sanotaan saaneen vaikutteita Nat King Colelta ja kantriartisti Jim Reevesiltä.

Little muistetaan ensimmäisenä aboriginaaliartistina, joka saavutti Australiassa koko kansan suosion. Mies soitti monipuolisesti musiikkia kantrista reggaeen. Little ajoi eläessään vahvasti suvaitsevaisuuden sanomaa ja hän perusti muun muassa nimeään kantavan terveysjärjestön.

– Hän oli todellinen pioneeri. Koko elämänsä ajan Little etsi tapoja yhdistää ihmisiä, ja hän teki sen hienovaraisella, kauniilla tavalla, kertoo Littlen manageri Graham Bidstrup Yahoo! News -sivustolle.