Kyllästynyt kalliiseen bensaan? Ota mallia tästä perheestä

Ohhoh! Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Suomessa ja muualla Euroopassa on tuskailtu lähiaikoina käsittämättömän kallista polttoainetta, kun bensiinin hinta on nopeasti noussut historiallisen korkeaksi. Nyt eräs brittiperhe on bensiinin korkean hinnan seurauksena päätynyt erikoiseen ratkaisuun.

The Sun -lehti kertoo perheestä, joka on rahaa säästääkseen vaihtanut kulkupeliä autosta hieman historiallisempaan vaihtoehtoon – nimittäin hevoseen ja kärryihin. Lisa Wilde, hänen kumppaninsa Dean Wiles ja pariskunnan kolme lasta taittavat hevoskyydillään joka päivä yli kymmenen kilometrin lenkin lasten koulumatkoihin. Neljän lipizzanhevosen vetämillä kärryillä reissataan myös ruokakauppaan.

Pariskunta päätyi erikoiseen ratkaisuunsa puoli vuotta sitten huomattuaan, kuinka paljon bensiinin ostaminen kuluttaa rahaa. Niinpä Lisan Land Rover -auto jätettiin talliin, ja matkoja alettiin taittaa pariskunnan omistamien hevosten kanssa. Hevoskuljetusvaunuja työkseen valmistava ja korjaava pariskunta kertoo säästäneensä kulkupelivaihdoksellaan jo useita satoja euroja. Vaikka hevosilla kulkeminen vie enemmän aikaa, on perhe saanut ratkaisustaan ainoastaan positiivista palautetta.