Nämä alastonkuvat liian rajuja mainokseen – katso kielletyt kuvat

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yksi viime vuosien kohutuimmista vaatemerkeistä, American Apparel, järjesti taannoin mainosmielessä kilpailun, jossa haettiin maailman parasta peppua. Alastomia naisia mainoksissaan surutta käyttävä yhtiö on ollut usein vaikeuksissa liian rohkeiden mainostensa takia. Niin nytkin.

American Apparell -yhtiön mainoskampanja on nimittäin kielletty, koska se oli liian raju ja esineellisti naisia. Mainoskuvissa naisia nähtiin esimerkiksi rinnat ja takapuolet paljaana. Lokakuussa alkaneessa kampanjassa oli yhteensä kahdeksan eri kuvaa. Mainontaa valvovan Advertising Standards Authorityn mukaan kuvissa päähuomio oli tuotteen sijaan naisen intiimialueissa.

Kuva: American Apparel

Kuva: American Apparel

Taannoin henkilökuntaan kuuluvat väittivät, että yhtiön toimitusjohtaja Dov Charney on pitänyt teini-ikäisiä tyttöjä seksiorjinaan. Lisäksi eräs työntekijä väitti, että yhtiön toimitusjohtaja olisi julkaissut hänestä luvattomasti alastonkuvan verkossa. Sitä ennen johtaja oli pakottanut naisen seksiin New Yorkin Manhattanilla sijaitsevassa asunnossa uhkaamalla potkuilla. Yhtiö ei suostunut kommentoimaan syytöksiä.