Vaarallinen virus suomalaisissa Mac-koneissa – poista Java käytöstä

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Teknologiayhtiö Applen valmistamien Mac-tietokoneiden suosio on noussut viime vuosina nopeasti, kun monet ovat innostuneet niiden luotettavuudesta ja viruksettomuudesta. Nyt tilanne on jo täysin toinen, sillä satojen suomalaistenkin Mac-käyttäjien tietokoneet ovat saaneet vaarallisen Java-viruksen.

Flashback-niminen virus, niin sanottu troijalainen, on levinnyt ympäri maailmaa jo lähes 700.000 Mac-tietokoneeseen, ja Suomesta löytyy satoja saastuneita koneita, IT-Viikko raportoi ensimmäisenä. Virus on päässyt leviämään Java-ohjelman kautta.

Nyt asiantuntijat neuvovat poistamaan Javan käytöstä tai vaihtoehtoisesti päivittämään sen. Javan korjaava päivitys on nyt ladattavissa Applen verkkosivuilta. Cert-fi -virasto neuvookin tiedotteessaan päivittämään kaikkien Mac-tietokoneiden Javan välittömästi. Alla ohjeita Javan poistamiseksi käytöstä.

Poista Java käytöstä Safari-selaimessa

Valitse sovelluksen ylävalikosta Safari -> Asetukset -> Suojaus-välilehti -> Klikkaa tarvittaessa tyhjäksi valinta ”Salli Java”.