Tuomari oli itsekin rikollinen! Osti huumeita tuomituilta, seksiä oikeustalolla…

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Oikeudessa työskentelevien tuomareiden on käytännössä oltava moitteettomia ja kunniallisia kansalaisia. Käytännössä tilanne on kuitenkin joskus hieman toinen. Nyt on paljastunut amerikkalaistuomari, joka on jäänyt kiinni lukuisista härskeistä rikoksista.

Daily Mail -lehden mukaan tenneseeläinen tuomari on myöntänyt syyllisyytensä muun muassa seksin harrastamiseen oikeusistuntojen taukojen aikana. Tuomarilla on myös ollut jo kauan vakava huumeongelma, ja hän on tunnustanut ostaneensa reseptilääkkeitä laittomasti – jopa itse tuomitsemiltaan rikollisilta. Karmean paljastuksen seurauksena jopa tuhat miehen tuomitsemaa tapausta voidaan joutua käsittelemään uudelleen.

64-vuotias Baumgartner ehti työskennellä tuomarina kokonaiset 18 vuotta, ennen kuin joutui luopumaan virastaan ensimmäisten terveydentilaansa liittyvien epäilyjen takia vuonna 2010. Nyt mies joutuukin katselemaan tuomarinnuijaa hieman eri näkökulmasta, sillä hänet tullaan todennäköisesti tuomitsemaan rikoksistaan. Baumgartner on jo aiemmin määrätty hoitoon riippuvuudensa takia, mutta esiin tulleiden rikosten johdosta hänen tapauksensa tullaan käsittelemään uudelleen.