10-vuotias tyttö synnytti vauvan: ”Tämä on shokeeraavaa”

Ohhoh! · Neea Jokinen

Uutisoimme aiemmin tällä viikolla britannialaisesta Jenny Teague -nimisestä naisesta, joka on maansa nuorin esikoislapsen synnyttänyt äiti. Nainen nimittäin synnytti Sasha-tyttärensä maailmaan 12-vuotiaana. Nyt Kolumbiassa eräs kymmenenvuotias tyttö on synnyttänyt terveen vauvan.

Wayuu-intiaanikansaan kuuluva pikkutyttö oli kahdeksannella kuulla raskaana, kun hän joutui sairaalaan verenvuodon ja kovien supistusten takia. Lääkärit tekivät vaarallisen operaation ja saattoivat esikoislapsen maailmaan keisarinleikkauksella. Pikkutytön kerrottiin kieltäytyneen vauvansa imettämisestä.

Poliisit ovat yrittäneet selvittää pikkutytön lapsen isän henkilöllisyyttä tuloksetta. Joidenkin kolumbialaisten lehtien mukaan vauvan isä on 30-vuotias mies. Liikkeellä on myös huhuja, että vauvan isä olisi eräs 15-vuotias teinipoika. Tapaus on herättänyt paljon keskustelua, sillä joidenkin mielestä tytön raskaus ja synnytys on shokeeraavaa.

– Tiedän muitakin tapauksia, joissa wayuu-tytöt ovat synnyttäneet lapsia. Noin pienten lasten tulisi leikkiä nukeilla, eikä synnyttää lapsia. Tämä on shokeeraavaa, tapauksesta järkyttynyt Efrain Pacheco Casadiego kertoi RCN LA -radiokanavalle.