7-vuotias sai ostettua kaupasta alkoholia

Ohhoh! Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Alkoholin myynnin suhteen ollaan nykyisin Suomessa hyvin tarkkoja. Monissa muissa maissa lainsäädäntö antaa ostajalle enemmän vapauksia. Britanniassa eräs tapaus meni kuitenkin tässä suhteessa liian pitkälle. Kauppaketju Tesco nimittäin myi 7-vuotiaalle tytölle pullollisen viiniä.

Koulutyttö Dani Waugh meni kauppaan yksin ostaakseen äitienpäivälahjan, samalla kun hänen äitinsä Maggie odotti kaupan ulkopuolella. Tyttö osti nallekarhun ja kortteja sekä suklaapaketin, jossa oli myös pullo kuohuviiniä. Kaupan työntekijä antoi nuoren tytön ostaa viinipullon.

Tyttö antoi lahjansa äidilleen sunnuntaina. Tämä kauhistui, miten kauppa oli voinut antaa alkoholia alaikäisen lapsen käsiin. Tescon johtaja pahoitteli asiaa ja sanoi sen olevan virhe, jonka ei pitäisi toistua.

– En ymmärrä, mitä kaupan työntekijä oikein ajatteli. Hän ei selvästikään katsonut, mitä Dani osti ja antoi tämän päästä läpi. Kauppa tarjosi minulle 50 punnan hyvityksen, mutta enemmän minua kiinnostaa se, ettei sama asia tapahdu uudestaan, kertoo Maggie Waugh The Sun -sivustolle.