Tältä Angry Birds näyttäisi 80-luvun PC-pelinä

Digi Nettivideot · Meri Pulkkinen

Suomalainen pelisensaatio Angry Birds on niittänyt menestystä ympäri maailmaa ja ollut kirkkaasti kuluneen talven suosituin peli maailmassa. Taannoin peliyhtiö ilmoitti hittipelin nousseen maailman ladatuimmaksi peliksi. Nyt Angry Birds -teemainen Youtube-video naurattaa maailmalla.

Videossa megamenestynyt peli on muutettu 1980-luvulla nähtyjen PC-pelien muotoon. Tämä nostalgiamatka herättääkin varmasti monessa paljon muistoja 1980-luvun lievästi sanottuna pikselimäisistä tietokonelepeleistä. Angry Birds -pelin kasariversiossa on luonnollisesti mukana myös asianmukaiset äänitehosteet.

Oikealla pelillä pyyhkii nyt erittäin hyvin. Angry Birds -brändiä on laajennettu myös leluihin, peleihin ja elokuviin. Ensi kesänä vuorossa on myös oma teemapuisto Tampereen Särkänniemen huvipuistoon. Hittipelin takaa löytyvä Rovio sai viime vuonna 30 miljoonan euron pääomasijoituksen Accell Partners ja Atomica Ventures -yhtiöiltä ja Angry Birds -animaatioelokuva sai Suomen elokuvasäätiön tukea 50.000 euroa. Elokuvalehti Variety uutisoi taannoin, että elokuvaa tuottamaan on kiinnitetty David Maisel, joka oli aiemmin johtajana lukuisia menestyselokuvia tuottaneessa Marvel Studios -yhtiössä.