Maailman vanhin lääkäri työskenteli 103-vuotiaaksi

Ohhoh! Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Monien ihmisten työurat jatkuvat nykyään pidemmälle, varsinkin kun eläkeikä lienee siirtymässä eteenpäin. Uutisoimme äskettäin maailman vanhimmasta stuertista, joka vielä 83-vuotiaanakin nauttii ihmisläheisestä työstään. Nyt maailman vanhin lääkäri on menehtynyt 114-vuotiaana.

Georgialainen Leila Denmark jäi eläkkeelle lääkärin työstään vasta 103-vuotiaana. Hän pyöritti omaa terveysklinikkaansa peräti 70 vuoden ajan. Vanhuksen läheisten mukaan Leila Denmark rakasti työtään ja halusi auttaa sairaita ihmisiä vuorokauden ympäri.

Guinness World Records -ennätyskirjaan pitkän työuransa myötä päässeen lääkärin klinikka sijaitsi hänen kotinsa lähettyvillä. Leila Denmark halusi auttaa muun muuassa kotikaupunkinsa köyhiä perheitä, joilla ei ollut varaa maksaa hoitokuluja. Lääkärin lastenlapsien mukaan heidän mummonsa sai elää pitkän ja antoisan elämän terveellisten elämäntapojensa vuoksi, The Daily Mail -lehti uutisoi.