Apple kielsi sinkkutytöt paikantaneen sovelluksen – helpotti ahdistelua

Ohhoh! Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Nykyään on olemassa vaikka minkälaisia älypuhelimiin ladattavia sovelluksia, jotka auttavat sinkkuja löytämään seuraa. Nyt eräs niistä on kuitenkin joutunut rankan kritiikin kohteeksi. Girls Around Me -niminen sovellus vedetään palautteen vuoksi pois markkinoilta.

Daily Mail -lehti kertoo, kuinka venäläisen iFree Innovations -yhtiön luotsaama sovellus oli aikaisemmin saatavilla iTunesista, mutta se jouduttiin turvallisuussyistä poistamaan. Girls Around Me -sovelluksen perusideana oli se, että sen käyttöehtoihin suostuneet Facebook-käyttäjät antavat Facebook-tilinsä tiedot ohjelman käyttöön. Käytännössä tämä tarkoitti sitä, että vaikka sovellus ei ollut enää edes päällä, se paikansi siihen rekisteröityneet naiset koko ajan Foursquare-paikannussovelluksen avulla.

Sovelluksen lataaminen oli ilmaista, mutta lähellä olevien naisten paikantaminen maksoi. Sovellus joutui kuitenkin erittäin rajun kritiikin kohteeksi, sillä sen koettiin uhkaavan naisten yksityisyyttä – altistaen heidät samalla ahdistelijoille. Deittisovelluksen koettiin myös hyväksikäyttävän sosiaalisen median yksityisyysasetuksia huonosti ymmärtäviä käyttäjiä. Sovellusta ehdittin ladata yli 70.000 kappaletta ennen kuin se vedettiin pois markkinoilta.