Ei varaa koulupukuun – poika sytytti itsensä tuleen

Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Suomalaisissa kouluissa ei yleensä pidetä koulupukuja, mutta muualla maailmassa käytäntö on varsin yleinen. Monesti koulut valitsevat pukujen käytön oppilaiden yhdenmukaistamiseksi. Nyt eräs pakistanilainen koulupoika on reagoinut dramaattisella tavalla siihen, että hänellä ei ollut varaa omaan koulupukuun. Teinipoika nimittäin sytytti epätoivoissaan itsensä tuleen.

Köyhästä perheestä kotoisin oleva pakistanilainen koulupoika kävi paikallista koulua stipendin avulla ja oli lupaava oppilas. 13-vuotias nuori mies oli nolostunut siitä, ettei hänen vanhemmillaan ollut varaa perinteisiin koulupukuihin. Kamran Khan –niminen poika koki nöyryyttäväksi käydä koulua ilman pukua ja aneli vanhemmiltaan rahaa pukuun.

Khan halusi uuden valkoisen kouluasun, jota sekä pojat että tytöt käyttävät Pakistanissa. Kun vanhemmat eivät antaneet rahaa, epätoivoinen teini sytytti itsensä tuleen bensalla. 65 prosenttia Khanin kehosta paloi pahasti ja poika kuoli lopulta sairaalassa vammoihinsa. Perheellä ei ollut Daily Mail –sivuston tietojen mukaan tarpeeksi rahaa pojan kunnolliseen hoitoon.