Koirien haukkumisesta tuli laitonta – poliisi sakottaa omistajia

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Haukkuvat koirat ovat ongelma niin Suomessa kuin muualla maailmassa. Nyt Yhdysvaltojen Havaijilla poliisi on saanut oikeuden ryhtyä sakottamaan koiranomistajia, jotka eivät kykene pitämään lemmikkiään hiljaa. Koiran häiritsevästä metelöinnistä tuli samalla laitonta.

Mikäli sakottaminen ei auta eikä koiran haukkumista tai ulvomista saada loppumaan, on poliisilla jatkossa oikeus ottaa koira mukaansa ja viedä se viranomaisten eläinsuojaan. Havaijilla on runsaasti koiria ja paratiisimaisilla saarilla lemmikkien metelöinnistä on muodostunut asukkaille ja turisteille alituinen piina.

Uudella lailla pyritään vaikuttamaan tilanteeseen mahdollisimman tehokkaasti. Havaiji ei suinkaan ole ensimmäinen osavaltio, jossa vastaava laki on tullut voimaan. Los Angelesissa koirien metelöinnistä on voinut jo jonkin aikaa saada jopa tuhannen dollarin sakot.

Jatkossa rangaistus tulee kymmenen minuutin jatkuvasta haukkumisesta tai ulvomisesta. Rajan ylittävät myös tapaukset, joissa puolen tunnin aikana metelöintiä on yli 20 minuuttia. Asiasta uutisoineen Daily Mail -lehden mukaan koiranomistajat ovat tyrmistyneitä uudesta laista ja yrittävät kilvan saada aikoja koirakuiskaajille lemmikkiensä rauhoittamiseksi.