Twitter pelasti kaapatun nuorukaisen hengen – hätähuuto levisi räjähdysmäisesti

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Sähköisten tietoverkkojen tiedonvälityksen nopeus on pelastanut viime vuosina lukuisia ihmishenkiä, mutta harvoin pelastuminen käy yhtä upeasti kuin tuoreessa tapauksessa Etelä-Afrikassa.

Johannesburgissa autolla liikkeellä ollut nuori mies kaapattiin aseellisesti ja pakotettiin auton takakonttiin. Nuorukaisen tyttöystävä Lynn Peters sai tiedon tapauksesta poikaystävältään tekstiviestillä ja julkaisi heti hätähuudon Twitter-mikroblogissaan. Hän kertoi lyhyesti, että poikaystävä oli kaapattu autoonsa ja pyysi levittämään tietoa edelleen. Katso viestit alta.

Petersin Twitter-tililllä oli 71 seuraajaa, joista seitsemän levitti heti eteenpäin viestin, jossa oli mukana myös auton rekisterinumero. Tieto lähti pian leviämään räjähdysmäisesti tuhansille ihmisille, joiden mukana oli myös turva-alan ammattilaisia. Pian suuri määrä johannesburgilaisia etsi kaapattua autoa, joka lopulta löydettiin poikaystävän kännykän signaalin perusteella 250 kilometrin päästä. Auto oli kolaroinut ja ryöstäjät paenneet. Poikaystävä selvisi vammoitta.Kuva: Twitter