Twitter pelasti kaapatun nuorukaisen hengen – hätähuuto levisi räjähdysmäisesti

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Sähköisten tietoverkkojen tiedonvälityksen nopeus on pelastanut viime vuosina lukuisia ihmishenkiä, mutta harvoin pelastuminen käy yhtä upeasti kuin tuoreessa tapauksessa Etelä-Afrikassa.

Johannesburgissa autolla liikkeellä ollut nuori mies kaapattiin aseellisesti ja pakotettiin auton takakonttiin. Nuorukaisen tyttöystävä Lynn Peters sai tiedon tapauksesta poikaystävältään tekstiviestillä ja julkaisi heti hätähuudon Twitter-mikroblogissaan. Hän kertoi lyhyesti, että poikaystävä oli kaapattu autoonsa ja pyysi levittämään tietoa edelleen. Katso viestit alta.

Petersin Twitter-tililllä oli 71 seuraajaa, joista seitsemän levitti heti eteenpäin viestin, jossa oli mukana myös auton rekisterinumero. Tieto lähti pian leviämään räjähdysmäisesti tuhansille ihmisille, joiden mukana oli myös turva-alan ammattilaisia. Pian suuri määrä johannesburgilaisia etsi kaapattua autoa, joka lopulta löydettiin poikaystävän kännykän signaalin perusteella 250 kilometrin päästä. Auto oli kolaroinut ja ryöstäjät paenneet. Poikaystävä selvisi vammoitta.


Kuva: Twitter

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat