Rocktähti teki itsemurhan

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Musiikkimaailmaa järkytti viime kuussa pitkän ja menestyksekkään rock-uran luoneen amerikkalaisen Ronnie Montrosen kuolema. Rock-kitaristi menehtyi maaliskuun alussa 64-vuotiaana.

Montrosen uutisoitiin aiemmin menehtyneen eturauhassyöpään, josta tähti oli kärsinyt jo vuodesta 2009 lähtien. Nyt on kuitenkin selvinnyt, että mies otti oman henkensä kotonaan Millbraessa. Montroen leski kertoo The San Francisco Chronicle -lehdelle, että muusikko kärsi eläessään kroonisesta masennuksesta.

Lesken, Leighsa Montrosen, mukaan rock-vaikuttaja oli hyvin epävarma itsestään koko elämänsä ajan, ja tämä oli usein liian ankara itselleen. Leski kertoo Montrosen arvostelleen omia esityksiään kovasti, vaikka hän olisikin sinä iltana villinnyt yleisönsä. Montrose ei jättänyt itsemurhaviestiä.

Leski on järkyttynyt miehensä itsemurhasta varsinkin, kun tämän eturauhassyöpää oli hoidettu vuosia menestyksekkäästi. Kaliforniassa varttunut Montrose teki yhteistyötä lukuisten menestyksekkäiden rock-muusikoiden kanssa. Kitaristi perusti 1970-luvulla Montrose-yhtyeen, jonka laulajana toimi Sammy Hagar. Montrosea on pidetty yhtenä “rock and rollin perustajana ja sen kasvattajana”.