Shokkilöytö salakalastajien veneestä – yli 2 000 hain evää

Ohhoh! · Neea Jokinen

Viime vuonna eräs salametsästäjä vapautti vankeudessa olleita villieläimiä luontoon Ohiossa. Viranomaiset joutuivat ampumaan kuoliaaksi muun muuassa tiikereitä, susia, leijonia, gepardeja ja karhuja. Nyt viranomaiset ovat pidättäneet eräät miehet haiden salametsästyksestä.

Viranomaiset löysivät miesten hallusta peräti 2.073 evää ja 11 kuollutta haikalaa Yhdysvaltojen Lousianassa. Evät ovat tuottoisimpia osia haikaloista, sillä niillä on hyvä markkina-arvo etenkin Kiinassa ja muissa Kaukoidän maissa. Salametsästäjien kerrottiin pyydystäneen yli 500 haita, pilkonneen niiden evät ja heittäneen hait takaisin veteen.

29-vuotiasta Hung Anh Tietiä ja 38-vuotiasta Rick Nguyeniä syytetään nyt haiden salametsästyksestä. Miehet voidaan tuomita tekosistaan kahdeksi kuukaudeksi vankilaan. Lousianan Wildlife and Fisheries -järjestön edustajan mukaan kalastajat saavat pyydystää osavaltion kalastussääntöjen mukaan 33 haikalaa päivässä.