Paljaat rinnat liikaa kiinalaisille – Titanicia sensuroitiin

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Vuonna 1998 ensi-iltansa saanut James Cameronin menestyselokuva Titanic teki paluun elokuvateattereihin, kun sen 3D-versio sai ensi-iltansa 6. huhtikuuta 2012. Tuolloin tuli kuluneeksi 100 vuotta laivan lähdöstä kohtalokkaalle neitsytmatkalleen.

Titanic-elokuva 3D-elämyksenä ei kuitenkaan ole ollut kaikille täysin ilahduttava kokemus. Daily Mail -lehti nimittäin kertoo, että kiinalaiset viranomaiset ovat sensuroineet erään elokuvan kuuluisimmista kohtauksista. Kiinalaiskatsojat jäävät paitsi Kate Winsletin esittämän Rose-hahmon alastonkohtauksesta.

Kyseessä olevassa kohtauksessa Rose poseeraa elokuvan toiselle päähahmolle, Leonardo DiCaprion esittämälle Jackille täysin alastomana. Sensuroimattomassa versiossa katsojat pääsevät näkemään Winsletin rintavarustuksen täydessä komeudessaan, mutta kiinalaiskatsojilta tämä jää nyt kokematta. Kohtaus on leikattu siten, että näyttelijättären rinnat eivät näy. Sensurointia perusteltiin sillä, että 3D-version katsojat ”saattavat yrittää koskettaa käsillään”.

– Odotin 15 vuotta nähdäkseni 3D-rinnat, en 3D-jäävuorta, kommentoi eräs närkästynyt katsoja Offbeat China -blogissa.

Titanicin uusi 3D-version on menestynyt maailmalla erittäin hyvin. Kiinassa se nettosi avauspäivänään lähes 9 miljoonaa euroa. Tämä on maan historian toiseksi paras tulos elokuvan ensimmäiselle näytöspäivälle. Isossa-Britanniassa elokuvan lipputulot ovat nousseet jo lähes neljään miljoonaan euroon. Titanic voitti vuonna 1998 ennätykselliset 11 Oscaria ja teki elokuvan pääosia näytelleistä Leonardo DiCapriosta ja Kate Winsletista tähtiä. James Cameronin ensimmäinen pitkä 3D-fiktioelokuva oli 18.12.2009 Suomen ensi-iltansa saanut Avatar.