Näillä oudoilla keinoilla laihdut – rantakunto odottaa!

Lifestyle · Meri Pulkkinen

Tällä hetkellä moni varmasti yrittää päästä ihailtavaan rantakuntoon ensi kesää varten. Shape-lehti on nyt listannut erikoisilta kuullostavia keinoja, joiden avulla sinunkin laihdutusoperaatiosi taataan onnistuvan.

Lehti suosittelee muun muassa juomaan oliiviöljyä. Tämän on huomattu tuovan nopeasti kylläisyyden tunteen esimerkiksi aterioiden välissä nautittuna. Öljyä ei kuitenkaan tarvitse litkiä litroittain, vaan pari ruokalusikallista kahdesti päivässä riittää.

Mausteet voivat myös tehostavaa laihduttamista. Erilaisten mausteiden lisääminen ruokiin tutkitusti auttaa hallitsemaan ruoka-annosten kokoja, jolloin jättisuuria mega-annoksia tulee syötyä vähemmän. Tutkijoiden mukaan ihmiset syövät vähemmän uudelta ja mausteiselta maistuvaa ruokaa.

Erikoista kyllä, julkaisu neuvoo syömään imeskeltäviä karkkeja ruoanlaiton aikana. Tämän kerrotaan tyydyttävän näläntunnettamme jo ennen kuin olemme edes syöneet. Raju keino laihtua on myös ainoastaan yhden aterian syöminen päivässä. Dramaattisen paastoamisen kerrotaan lisäävän vastustuskykyä ja kiihdyttävän aineenvaihduntaa.

Myös nenästä kiinni pitäminen tehostaa laihduttamista. Syömällä nenä niin sanotusti tukossa et nauti ruokaa sen maun takia, vaan pystyt lopettamaan silloin kun olet oikeasti täynnä. Tämä keino kylläkin valitettavasti tekee ruokailuhetkestäsi ehkä hieman epänautinnollisemman. Nautiskelijoiden iloksi tutkimukset kuitenkin kertovat, että kakun syöminen aamiaisella auttaa laihtumaan.