Nämä tuoksut saavat miehen kiinnostumaan

Lifestyle · Meri Pulkkinen

Vanhan sanonnan mukaan tie miehen sydämeen käy vatsan kautta. Ruoan romanttisen voiman voi nyt valjastaa myös niiden tuoksujen avulla, sillä Cosmopolitan-lehti on listannut ruoka-aineita, joiden tuoksuista miehet tutkitusti kiihottuvat.

Chicagolaisen haistamiseen ja maistamiseen erikoistuneen tutkimuslaitoksen tuloksista koottu lista on täynnä yllätyksiä. Listalta löytyy esimerkiksi kurpitsapiirakan ja laventerin tuoksu. Näiden kahden aineen tuoksut yhteen laitettuina saavat nimittäin miehen kuin miehen hyrräämään ennätysnopeasti.

Myös harvemmin soidinmenoissa käytetty popcornin tuoksu saa miehet innostumaan. Jos popcorni ei kuitenkaan sovi ruokalistalle, niin miehen huomion saa vangittua myös appelsiinien, vihreiden omenien ja korvapuustien tuoksuilla. Jälkiruoaksi kannattaa hankkia piparminttukarkkeja, donitseja tai vaikkapa lakritsia, sillä niiden tuoksuista mies innostuu takuuvarmasti.

Mielenkiintoinen huomio on myös se, että tutkijoiden mukaan oikein juustoisen pitsan tuoksu lisää miehen kiihotusta. Myös paljon hajuvesissäkin käytetty vanilja on tuoksuna miespuolisen henkilön mieleen. Yllätyksenä ei ehkä kuitenkaan tule listalta löytyvä suklaa, jonka tuoksu on myös erittäin tehokas keino saada mies lämpeämään.