One Directionin nimikiista yltyy – tappouhkauksia faneilta

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Irlantilais-englantilainen One Direction -yhtye on noussut nopeasti teinityttöjen suursuosikiksi ympäri maailmaa. Britannian X Factor -kilpailussa syntynyt bändi joutui äskettäin ongelmiin Yhdysvalloissa, sillä eräs amerikkalainen One Direction -bändi syyttää irlantilaisyhtyettä nimensä varastamisesta.

Amerikkalainen viisihenkinen poikabändi väittää heidän käyttäneen One Direction -nimeä ensin. Yhtye kertoo, että se muodostettiin vuonna 2009, kauan ennen kuin One Directionin pojat edes tapasivat toisensa X Factor -kilpailussa. Nyt One Direction -yhtyeen fanit ovat raivostuneet väitteistä ja lähettävät tappouhkauksia amerikkalaisyhtyeelle.

Fanit ovat lähettäneet varoittavia viestejä ja suoria tappouhkauksia amerikkalaisen poikabändin jäsenille. Amerikkalaisbändi, joka viimeisten tietojen mukaan vaatii One Directionilta miljoonan dollarin hyvityksiä nimivarkaudesta, on järkyttynyt tappouhkauksista. Bändin nokkamies Sean O’Leary kertoi pahinta olevan hänen isäänsä, bändin manageriin, kohdistuvat uhkaukset. The Sun -lehden mukaan bändi on ottanut uhkausten tiimoilta yhteyttä asianajajiinsa.

One Direction -yhtye perustettiin X Factor -ohjelmassa, kun viisi nuorta miestä ei yksinään menestynyt kisassa. Heitä pyydettiin perustamaan bändi, ja sen jälkeen menestystä on tullut roppakaupalla. Yhtyeen ensimmäinen single What Makes You Beautiful nousi suoraan brittilistan ykköseksi ja esikoisalbumi Up All Night julkaistiin marraskuussa. Äskettäin levy-yhtiön pomot halusivat varjella bändin puhtoista imagoa ja kielsivät One Directionin sinkkupojilta seksin harrastamisen kiertueen aikana.