Hakkeri kiinni tyttöystävän tissikuvan ansiosta

Digi Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Viranomaisten taistelu hakkereita vastaan on saanut yllättävän käänteen, kun eräs varomaton hakkeri julkaisi verkossa valokuvan. Kuvan perusteella 30-vuotias mies saatiin nimittäin kiinni, koska kuvassa oli mukana iPhonen siihen liittämät kuvauspaikan GPS-koordinaatit.

Twitter-mikroblogissa julkaistussa valokuvassa nähtiin australialaisen hakkerin tyttöystävän rinnat, joiden alapuolelle oli kiinnitetty viesti. Kuva olisi kuitenkin kannattanut jättää julkaisematta, sillä se paljasti hakkerin tarkan olinpaikan viranomaisille. Paikka oli Australiassa Melbournen lähiössä.

Yhdysvaltojen liittovaltion poliisi FBI järjesti paikalle nopeasti Australian poliisin ratsian. Poliisit olivat nopeasti paikalla ja pidättivät miehen, joka kuljetettiin pidätyksen jälkeen Yhdysvaltoihin vastaamaan syytteisiin. Ilmeisesti hakkeri ei tiennyt tai muistanut, että puhelimen kuviin liitetään mukaan kuvauspaikan koordinaatit. Niiden perusteella viranomaiset näkivät heti kartalta missä hakkerin julkaisema kuva oli otettu.Kuva: Twitter