Raju huijausepäily The Voice of Finlandissa – mitä kulisseissa todella tapahtui?

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Eilen monet televisiokatsojat järkyttyivät, kun The Voice of Finland -ohjelman lopussa selvisi, että kilpailun ylivoimainen ennakkosuosikki putosi finaalista. Putoamisen sinetöivät tuomari Michael Monroen antamat poikkeukselliset tuomaripisteet, joiden perusteet on nyt asetettu kyseenalaiseksi.

Ennakkosuosikki Mikko Herrasen putoamisesta suivaantuneet katsojat purkivat pettymystään verkossa jo eilen, mutta nyt verkossa on julkaistu myös suorassa lähetyksessä paikalla olleen ammattilaisen mielenkiintoiset havainnot kulissien takaa. Rocktoimittaja Nalle Österman nimittäin kirjoittaa blogissaan, että yksi ohjelman tuottajista ryntäsi mainoskatkolla Michael Monroen luokse.

– Intensiivinen neuvottelu blondin ja Monroen välillä jatkuu tauotta. Se päättyy vasta, kun mainoskatkoa on jäljellä enää 10 sekuntia. Tuolloin juontaja Axl Smith huikkaa mikrofoniin sanat, ”Anne, pois.” Nalle Österman paljastaa televisiolähetyksen taustoista.

Ohjelman tiedotteessa todetaan, että tähtivalmentajat antavat omat pisteensä ensimmäisenä tietämättä muita pisteitä. Monien katsojien tavoin myös Österman pohtii Monroen erikoisen pistejaon perusteita ja lisäksi hän vetää yhteen pistemäärät ja edellä mainitun kiivaan keskustelun tuottajan kanssa.

– Aiemmissa puheenvuoroissaan herra Monroe on ollut hyvin tasa-arvoinen mielipiteissään. Nyt hän kuitenkin tekee radikaalin tempun ja jakaa Saara Aallolle ja Mikko Herraselle käytössään olevat 100 pistettä 70-30 Aallon hyväksi. Sattumaako?

Joka tapauksessa ylivoimainen yleisön suosikki Mikko Herranen putosi finaalista ja Saara Aalto selvitti tiensä kilpailun neljän finalistin joukkoon. Mikäli Mikko Herranen olisi päässyt jatkoon, olisi finaalissa ollut neljä miestä eikä yhtään naista.