Näin internet ennustettiin vuonna 1974: ”Uskomaton tarkkuus!”

Nettivideot Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman tunnetuimpiin tieteiskirjailijoihin lukeutuva Arthur C. Clarke tunnetaan lähinnä sci-fi -klassikosta Avaruusseikkailu 2001, josta tehtiin aikoinaan myös menestyselokuva. Nimessä mainittu vuosi oli hänelle muutenkin varsin merkittävä.

Vuonna 2008 menehtynyt Arthur C. Clarke nähdään nyt verkkoon päätyneessä arkistovideossa kertomassa millainen maailma olisi hänen mielestään vuonna 2001. Haastattelu on kuvattu vuonna 1974, eli 26 vuotta aiemmin.

Haastattelussa Clarke osaa ennustaa hämmentävällä tarkkuudella miten tietoyhteiskunta yhteyksineen ulottuisi tuolloin lähes jokaiseen kotiin ja kuinka liiketoimintaa voitaisiin hoitaa mistä tahansa tietoliikenteen välityksellä.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat