Tällä vältät kiusallisen hiljaisuuden treffeillä

Lifestyle · Neea Jokinen

Moni on varmasti joskus kokenut kiusallisen hiljaisen hetken esimerkiksi treffeillä. Tukalan tilanteen voi kuitenkin pelastaa monellakin tavalla. Nyt Mademan-sivusto on julkaissut listan vinkkejä, joiden avulla voit välttää epämiellyttävän hiljaisia hetkiä treffeillä.

Kiusallisen hiljaisuuden lähestyessä treffikumppanille kannattaa esittää kysymyksiä asioista, joista hän on puhunut aikaisemmin tapaamisen yhteydessä. Vastakkainen osapuoli saattaa nimittäin innostua siitä, että treffikumppani on kiinnostunut kuulemaan lisätietoa vain pintapuolisesti kuvailluista asioista.

Äänettömyyden voi myös rikkoa treffi-illan aikana sillä, että alkaa keskustelemaan kumppanin kanssa esimerkiksi ympärillä olevista esineistä kuten maalauksista tai sisustuksesta. Muista ihmisistä puhuminen ja heidän liikkeistään keskusteleminen häivyttää kiusallisen hiljaisia tilanteita kauemmas.

Yksi tapa välttää hiljaisia hetkiä on se, että keskustelunaiheiden loppuessa nojaa treffikumppaniinsa päin ja hymyilee. Iloisuus ja läheisyys nimittäin vierittävät kiusallisen hetken kauemmas ja luovat tilalle romanttista tunnelmaa. Kohteliaisuuksien esittäminen voi myös pelastaa hiljaisen hetken. Lisäksi kannattaa esittää vastakkaiselle osapuolelle kysymyksiä, joihin vastataan yleensä hieman laajemmin.