Vältä näitä ruokia ennen nukkumaanmenoa

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Terveysasiantuntijat kehoittavat usein jättämään väliin liian raskaat ateriat ennen nukkumaanmenoa. Jääkaapilla on kuitenkin monia houkutuksia. Ask Men -sivusto kertoo ruoat, joita kannattaa ehdottomasti välttää illansuussa.

Jäätelö on lokoisa herkku illan viihdeputken mausteeksi, mutta sitä ei suositella myöhään syötäväksi. Kylmä herkku sisältää nimittäin niin paljon rasvaa, ettei sen sisältämiä kaloreita ehdi polttamaan ennen nukkumaanmenoa. Jäätelön sisältämä sokeri saattaa myös virkistää kehoa, ja tehdä nukahtamisesta vaikeampaa.

Selleri on vihannes, joka ei tee hyvää illalla syötynä. Syy tähän on yksinkertainen. Kasvis on diureettinen, eli se laittaa nesteet kiertämään elimistössä. Selleriä syöneenä saattaa joutua käymään vessassa tavallista useammin, mikä voi häiritä unirytmiä.

Pasta on monen suosikkiruoka ja se on myöskin helppo valmistaa. Pasta kuitenkin sisältää paljon hiilihydraatteja, mitkä muuttuvat nukkumaan mennessä pelkäksi rasvaksi. Pastaan lisätyt herkulliset ainekset kuten öljyt, juustot, kerma ja tomaattikastike myös lisäävät ruoan raskasrakenteisuutta.

Jos vatsan haluaa saada kunnolla töihin ennen yöaikaa, voi sitä rasittaa tuhdilla pizza-annoksella. Rasvainen, suolainen pizza pitää vatsan toiminnassa, kun muu keho rauhoittuu uniaikaan. Pizza voi saada aikaan närästystä, mikä voi tehdä yöstä levottoman.

Suklaan kerrotaan olevan ihmiselle hyväksi, koska se herättää mielihyvän tunteita. Suklaapatukat illalla sen sijaan voivat sokeripitoisuudellaan vilkastaa unimaailmaa jopa painajaisiin asti. Suklaa kannattaa iltamyöhään korvata vaikkapa makeilla hedelmillä.

Yllättävää kyllä, murot eivät ole iltaruokailijan parhainta herkkua. Muroissa on usein suuria määriä sokeria ja hiilihydraatteja, jonka ansiosta ne energisoivat kehoa turhan paljon. Kokojyvästä tehdyt murot saattavat kuitenkin olla silloin tällöin hyväksi niiden kuitupitoisuuden vuoksi.