He ovat maailman lihavin kansa – Yhdysvallat ei enää läskein kansakunta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvallat on tunnetusti ylipainoisuuden nimikkomaa, sillä huikea joukko maan asukkaista on vakavasti ylipainoisia. Nyt Yhdysvallat on kuitenkin menettänyt maailman lihavimman kansakunnan tittelin todella yllättävään suuntaan – Qatariin.

Maa on yksi maailman rikkaimpia, mutta rahat eivät pelasta ihmistä lihomiselta. Qatarilaiset ovat nimittäin nykyisin keskimäärin maailman lihavimpia, sillä peräti puolet aikuisista on ylipainoisia. Lisäksi 17 prosenttia asukkaista sairastaa sokeritautia.

Yhdysvalloissa joka kolmas on ylipainoinen ja seitsemän prosenttia sairastaa sokeritautia. Telegraph-lehden arvioiden mukaan syynä qatarilaisten ylipainoon on erityisesti palvelijoiden suuri määrä, jolloin asukkaiden ei itse tarvitse juuri tehdä kotitöitä tai kuntoilla. Paikallistenkin mukaan asukkaat ”istuvat, syövät ja polttavat”: