Suomalaisten lomaparatiisissa lemmikkikoirien massamurha

Ohhoh! · Stara.fi

Tämä ei ole viihdeuutinen, eikä jutussa ole mitään viihteellistä. Suomalaisille Mauritius tuo ensimmäisenä mieleen kaukaisen lomaparatiisin, jossa aurinko paistaa, vesi on turkoosia ja palmut huojuvat. Kulissien takana on kuitenkin aivan toisenlainen synkkä todellisuus. Ainakin koirille ja koiranomistajille.

Splash News raportoi tällä viikolla Mauritiuksen viranomaisten karmaisevasta toiminnasta, jonka oli alunperin tarkoitus vähentää saaren kulkukoirien määrää. Jo vuosien ajan maassa on tapettu surutta noin 20.000 koiraa vuodessa, eivätkä kaikki nelijalkaiset ole enää suinkaan kulkukoiria.

Saarella asuvat englantilainen Alicia Browne ja saksalainen Birgit Wellmann raportoivat adoptoineensa rannalla juoksevia koiria itselleen säästääkseen niiden hengen. Samalla he ovat saaneet todistaa, kuinka rankkurit ottavat kiintiöt täyttääkseen kiinni myös koiria, joilla on kaulapanta ja rakastava perhe. Nämäkin koirat lopetetaan.

Koirat tapetaan järjestelmällisesti myrkkyruiskeella ja sen jälkeen ne heitetään joukkohautoihin. Animal Rescue -järjestö pyrkii nyt tuomaan tilanteen kansainväliseen tietoisuuteen julkaisemalla alla olevat valokuvat. Järjestö haluaisi tappamisen sijaan steriloida koiria, jotta niiden määrä ei enää lisääntyisi. Kuvat on otettu 14. maaliskuuta. Katso kuvat klikkaamalla alla olevia numeroita.

Kuva: Splash

Kuva: Splash