Elokuvista tuli totta: Tällainen on lentävä auto – katso video

Nettivideot Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Ihmiset ovat jo yli sadan vuoden ajan haaveilleet lentävästä autosta, jolla voisi kulkea maanteillä ja jonka saisi tarvittaessa nostettua ilmojen teille ruuhkien yläpuolelle. Maailmalla tällaisia kulkupelejä on suunniteltu jo kymmeniä, mutta arkikäyttöön sellaisia ei ole vielä saatu.Kuva: YouTube

Nyt hollantilainen yritys on esitellyt PAL-V -laitteen, jossa yhdistyvät auto ja gyrokopteri. Se on ensimmäinen lentävä auto, joka täyttää sekä tieliikenteeseen että lentoliikenteeseen tarvittavat tiukat kansainväliset vaatimukset. Siten lentävää autoa voidaan ryhtyä valmistamaan teollisesti. Hinnaksi arvioidaan noin 180.000 euroa ja polttoainetta lentäessä kuluu noin 36 litraa tunnissa.Kuva: YouTube