Guns N’ Roses Rock and Roll Hall of Fameen – Axl Roselle buuattiin

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Maailman suosituimpiin rockyhtyeisiin aikoinaan kuulunut Guns N’ Roses on nykyisin enää varjo alkuperäisestä menestysyhtyeestä, sillä ainoastaan bändin keulahahmo Axl Rose on mukana alkuperäisestä kokoonpanossa. Nyt bändin alkuperäiset jäsenet pääsevät Rock and Roll Hall of Fameen.

Vaikka Guns N’ Roses -yhtye alkuperäiskokoonpanollaan saakin tämän kunnian, bändin tunnetusti diivaileva keulahahmo Axl Rose ei ottanut ottaa osaa Hall of Fame -seremoniaan, kertoo E! Online. Rokkikukko kertoi olevansa otettu kunniasta – mutta hän ei silti saapunut paikalle juhlaseremoniaan. Rose ei myöskään halunnut, että kukaan muukaan vastaanottaa juhlassa hänen nimissään minkäänlaista kunniaa. Juhlatilaisuudessa yleisö ryhtyi buuaamaan Rosen päätöksestä kuultuaan.

Alkuperäisen Guns N’ Roses -yhtyeen jäsenet riitelivätkin kultavuosinaan melko rajusti, joten laulaja yrittänee tempullaan välttää uusien riitojen syttymistä juhlaseremoniassa. Rose kuitenkin kiittää bändin faneja ja Rock and Roll Hall of Famea bändin saamasta kunnianosoituksesta. Tämän vuoden muita Hall of Fame -tulokkaita ovat muun muassa rokkibändi Red Hot Chili Peppers ja Beastie Boys.

Guns N’ Roses oli erittäin menestynyt 1980-luvun lopussa ja 1990-luvun alkupuolella. Yhtyeen suurimpiin hitteihin lukeutuvat muun muassa kappaleet Sweet Child O’ Mine, Welcome to the Jungle ja Paradise City. Bändin vuonna 1987 ilmestynyt Appetite for Destruction -levy on maailman kaikkien aikojen 25. myydyin levy. Guns N’ Rosesin kokoonpano on vaihtunut vuosien varrella erittäin useaan kertaan.