Rekkakuski toiminut jo kolmesti kätilönä tien päällä

Ohhoh! Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Maailmalla on tullut ilmi viime kuukausina useita tapauksia, joissa kouluikäiset lapset ovat toimineet neuvokkaasti kätilön roolissa äkillisissä synnytystilanteissa. Uutisoimme äskettäin esimerkiksi kymmenenvuotiaasta tytöstä, joka saattoi pikkusiskonsa itse maailmaan auton takapenkillä.

Nyt Texasissa ihmetellään erään rekkakuskin uskomatonta kohtaloa. Michael Hawthorne -niminen rekkakuski on nimittäin päätynyt jo kolme kertaa sattumalta kätilön rooliin työaikanaan. Mies on saattanut neuvokkailla toimillaan maailmaan jo kolme lasta.

Tuorein synnytystilanne tapahtui, kun hän oli pysähtynyt moottoritien varrella sijaitsevalle taukopaikalle. Eräs mies juoksi rekkakuskin luokse ja kertoi vaimonsa synnyttävän pian pariskunnan autossa. Puhelimet eivät toimineet verkko-ongelmien takia, joten rekkakuski lähti auttamaan hädässä ollutta pariskuntaa.

Rekkakuski pitää ajoneuvossaan nykyään mukana ”synnytyspakkausta”, jossa on muun muuassa puhdistusliinoja, sideharsoa, sakset, kumihanskat, kengännauhat ja imukuppi. Hän saattoikin pienen poikavauvan maailmaan synnytystavaroidensa avulla. Vauvan vanhemmat Jack ja Tammy Smith ovat kiitollisia rekkakuskille tämän rohkeudesta.

Michael Hawthorne on auttanut myös kaksi muuta lasta maailmaan sattumalta. Vuonna 1999 hän toimi kätilön roolissa eräässä supermarketissa, jossa nainen alkoi äkillisesti synnyttämään, kun hän oli ostamassa itselleen välipalaa. Hän on myös auttanut erästä naista synnyttämään sillan alla Marylandin Baltimoressa. Rekkakuskin mukaan hän on perinyt auttamistaitonsa äidiltään, joka työskenteli kätilönä, ABC-kanava uutisoi.