Huikea robotti: Näyttää erehdyttävästi naiselta – katso

Nettivideot Ohhoh! Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Teknologian avulla ihmiset ovat keksineet monenlaisia helpotuksia elämäänsä. Keksijät ovat rakentaneet jo pitkän aikaa ihmistä jäljitteleviä robotteja. Nyt eräs japanilainen suunnittelija on rakentanut naisrobotin, joka muistuttaa hämmästyttävästi elävää naista.

Eräällä nettivideolla nähdään Geminoid F -niminen häkellyttävästi oikeaa naista muistuttava robotti, joka laulaa japanilaista kappaletta yleisölle. Elävän näköinen Geminoid F -robotti on japanilaisen Hiroshi Ishiguron uusin keksintö. Mies halusi luoda robotin, joka on mahdollisimman paljon ihmisen näköinen.

Naisrobotti pystyy hymyilemään ja tuottamaan 65 erilaista ilmettä kasvojaan liikuttamalla. Robotin erikoisuuksiin kuuluu, että se voi puhua ja laulaa. Robotin valmistamiseen kului Ishigurolta 110.000 dollaria eli noin 87.000 euroa.