Salama iski kahdesti – bilehattu pelasti teinin hengen

Ohhoh! Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Vanhan sanonnan mukaan salama ei koskaan iske samaan paikkaan kahdesti. Sanonta on nyt todistettu vääräksi, kun salama iski erääseen brittiläiseen teinipoikaan kahdesti yhden iltapäivän aikana. Teini selvisi kuitenkin kuin ihmeen kaupalla tapahtuneesta hengissä.

19-vuotias Matt Wilks meni ukonilman aikaan kotinsa puutarhaan, koska halusi näyttää äidilleen pubi-iltojen hauskanpitoa varten ostamaansa sateenvarjohattua. Pihalla ollessaan salama iski nuoreen mieheen kahdesti. Nyt Wilks väittää, että värikäs pilailuhattu pelasti hänen henkensä salamaniskuissa.

– Salamanisku tuntui oudolta, kuin joku olisi lyönyt päähäni todella kovaa. Olin korkein pihalla oleva asia, joten salama olisi varmasti iskenyt päähäni joka tapauksessa. Uskon, että bilehattuni pelasti henkeni, kertoo Matt Wilks Daily Mail -lehdelle.

Teini voi salamaniskun jälkeen huonosti ja hänen sydämensä hakkasi. Hänet vietiin sairaalaan tarkastukseen, mutta hänelle ei tullut iskusta minkäänlaisia vammoja. Tutkijoiden mukaan on erittäin harvinaista, että ihminen selviää suorasta salamaniskusta.