Lentokentän turvatarkastaja varasti iPadeja matkatavaroista

Matkailu Ohhoh! Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Arvokkaita tavaroita työssään käsittelevät ihmiset ovat varmasti joskus miettineet, miltä tuntuisi ottaa töistä hieman omin luvin tavaraa myös kotiin. Erään amerikkalaismiehen ajatukset muuttuivatkin oikeiksi teoiksi – vakavin seurauksin.

Daily Mail -lehti kertoo 36-vuotiaasta Clayton Keith Dovelista, jota syytetään kahdeksan taulutietokoneen varastamisesta lentokonematkustajien matkatavaroista. Teksasilaisella lentokentällä turvatarkastajana työskennellyt Dovel pääsi helposti arvokkaisiin laitteisiin käsiksi tarkastaessaan matkatavaroita mahdollisten haitallisten aineiden varalta. Miehen ahneus tulee nyt kostautumaan, sillä hänellä voi olla edessään jopa kymmenen vuoden vankeusrangaistus.

Varasteleva turvatarkastaja jäi kiinni, kun hänen kotoaan löydettiin helmikuussa kahdeksan varastettua tablettia. Dovel saatiin kiinni, koska eräs iPadinsä menettäneistä onnistui paikantamaan laitteensa miehen kotiosoitteeseen. Uralleen erittäin nopeat hyvästit heittäneellä Dovelilla on nyt edessään vähintään kaksi vuotta kestävä vankeusrangaistus. Julkisen virkansa takia mies voi kuitenkin joutua jopa kymmeneksi vuodeksi kaltereiden taakse.