Laulajatähti paljasti olevansa orjien jälkeläinen

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Amerikkalainen r&b-laulaja Lionel Richie tunnetaan yli 40 vuotta jatkuneesta artistiurastaan. Miehen äänitteitä on myyty maailmanlaajuisesti yli 100 miljoonaa kappaletta. Richie julkaisi äskettäin uuden Tuskegee-albuminsa.

Legendaarinen artisti nähdään enimmäistä kertaa Suomessa 14. lokakuuta. Nyt laulaja on paljastanut yksityiskohtia sukujuuristaan. Richie nimittäin kertoi Female First -sivustolle, että hänen iso-isoisänsä oli oikeastaan orjan ja plantaasin omistajan lemmensuhteesta syntynyt lapsi.

Laulajan mukaan hän sai selville totuuden juuristaan matkustaessaan kotikaupunkiinsa Tuskegeehen. Mies löysi testamentin, josta selvisi, että orjaan rakastunut plantaasin omistaja oli vapauttanut iso-isoisän äidin ja hänen tummaihoisen lapsensa orjuudesta. Plantaasin omistaja laittoi myös Richien esi-isän myös kouluun, vaikka se oli ennen kuulumatonta tuohon aikaan.

Richien ura lähti käyntiin 1970-luvulla, kun mies esiintyi The Commodores -yhtyeessä. Miehen soolouran käynnisti vuonna 1981 yhdessä Diana Rossin kanssa laulettu duetto Endless Love. Richien tunnetuimpia kappaleita ovat All Night Long (All Night) ja Hello. Laulaja oli myös mukana kirjoittamassa Michael Jacksonin kanssa vuonna We Are The World -hyväntekeväisyyskappaletta, jolla esiintyi monia kuuluisia poptähtiä.