Angry Birds Spaces aloitti valtavalla rytinällä

Digi · Stara.fi

Suomalainen pelisensaatio Angry Birds on niittänyt huikeaa menestystä ja noussut maailman suosituimmaksi peliksi. Yhteensä pelin eri versioita on ladattu yli 700 miljoonaa kertaa. Uusin versio on Angry Birds Space, joka osoittautui heti ennätysmäiseksi hitiksi.

Tänään Rovion VP Franchise Development Ville Heijari kertoi pelistä Tampereella. Hänen mukaansa ensimmäistä Angry Birds -peliä ladattiin kymmenen miljoonaa kappaletta 167 päivässä, eli noin puolessa vuodessa. Pelin uusin Seasons-versio ylitti saman maagisen rajapyykin 79 päivässä ja Rio-versio kahdeksassa.

Space rikkoi kuitenkin pelimaailman ennätykset, kun sitä ladattiin kymmenen miljoonaa kappaletta vain kolmessa päivässä. Suuren suosion johdosta sekä Androidin että Applen sovelluskaupat olivat vaikeuksissa. Samaan aikaan Angry Birds -peliä demottiin myös kansainvälisellä ISS-avaruusasemalla.

Lintupelistä tehdään jatkossa myös animaatiosarja televisioon ja vuonna 2015 ensi-iltamsa saava koko illan animaatioelokuva. Elokuva sai alkuvuodesta Suomen elokuvasäätiön tukea 50.000 euroa. Tuottajaksi on kiinnitetty Marvelilla aiemmin työskennellyt David Maisel. Rovio sai alluvuodesta 30 miljoonan euron pääomasijoituksen Accell Partners ja Atomica Ventures -yhtiöiltä.